Online Masterclass training – 10 lessen Solliciteren en Presenteren 3.0

 
werkwijzeVind jij het moeilijk om jezelf te presenteren? Weet je niet zo goed wat je wel of niet kan zeggen? Sta je uren lang voor de kledingkast omdat je niet weet wat je aan moet? En zo zijn er nog wel duizend andere vragen of onzekerheden waar je tegen aan loopt.

9 van de 10 kandidaten weten niet wat ze leuk vinden en weten hierdoor niet welke kant ze op willen. Wat kan jij goed? Wat zijn je valkuilen? Waar word je niet blij van? Waar sta jij voor? Veelal zijn mensen teleurgesteld als zij na 3 maanden ergens werken en het ze dan toch niet bevalt en weer opnieuw het traject in moeten om een nieuwe baan te zoeken.

In 10 weken krijg je elke week één toegestuurd via de mail, naast de lessen kan jij je aansluiten bij onze “Besloten FB Groep”, waar jij samen met andere leden vragen kunt stellen en feedback kan geven. Bij elke les hoort een bijpassend filmpje, deze blijven 5 maanden online. Ga je ondertussen op vakantie? Geen probleem, jij kan door gaan met de workshop wanneer het jou uitkomt.

Fashion Solution begeleidt al meer dan 20 jaar mensen naar een baan. Wij weten waar jij je kan onderscheiden en wat het maakt dat de één wel word uitgenodigd voor een gesprek en de ander niet. Alleen jij kan er werk van maken want Solliciteren en Presenteren is een vak! Een vak, waar je door te oefenen en je goed voor te bereiden, beter weet wat je kan zeggen en hoe je kan gaan handelen. Maar ook weet jij beter wat jij zelf graag zou willen. Net zo belangrijk! Waar word jij blij van? Wat geeft jou energie?

In onze online masterclass kan jij in je eigen tijd de lessen volgen, en zorgen wij ervoor dat jij heel anders tegen solliciteren aan kijkt en dat jij succesvol gaat worden in het solliciteren. Je weet wat je wilt, wat je zoekt en gaat je onafhankelijk opstellen. Dat is wat werkgevers zoeken, mensen met initiatief, verantwoordelijkheid en weten wat jouw grenzen zijn.

Wat houden de lessen in:

 • Les 1 – Je gaat uitzoeken wat voor werk bij je past? Weet jij wat je kernkwaliteiten zijn?
 • Les 2 – Onderzoek doen naar nieuwe werkgever, waar wil je graag werken en waar ga je opletten? Zet je eigen doelen.
 • Les 3 – Weet wat je waarden zijn, waar ga jij voor in het leven? Hoe pas je dat toe in een baan?
 • Les 4 – Hoe kom je op de JA stapel? Hoe schrijf je een motivatie zo dat die interessant gaat worden voor een werkgever.
 • Les 5 – Hoe maak je een overzichtelijk en persoonlijke CV en hoe val je op?
 • Les 6 – Hoe prikkel je een nieuwe werkgever? Hoe ga jij jezelf onder de aandacht brengen voordat jij op gesprek gaat?
 • Les 7 – Social Media gebruiken om mee te solliciteren, hoe ga je dat doen?
 • Les 8 – Voorbereiden op je gesprek, welke vragen kan je verwachten en welke vragen stel jij.
 • Les 9 – Wat doe je na je sollicitatie gesprek. En dan je bent door naar een 2de gesprek, of 3de gesprek. Wat kan je dan verwachten?
 • Les 10 – Je wordt aangenomen, YES! Maar wat nu? Hoe zit dat met salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden? Contracten? Startdatum? Een vakantie die je al geboekt hebt?
  Moet je een test maken? Hoe ga jij je voorbereiden?

Normaal kost het ONLINE MASTERCLASS SOLLICITEREN & PRESENTEREN €175,- Nu kan jij het programma met een speciale prijs aankopen voor: €147,-

 • De training start: Wanneer jij er klaar voor bent!
 • Elke week ontvang je een training, 10 weken lang!
 • Je wordt begeleidt via een “Gesloten groep via Facebook” + via mail & filmpjes
 • Wil jij liever een workshop in één dag, dan is onze workshop iets voor jou:
 • De filmpjes + de FB groep blijven 6 maanden online staan, zodat jij nog de tijd krijgt om alles terug te kijken en eventueel downloaden!

 


Wat zeggen andere mensen die de online MASTERCLASS hebben gevolgd:

Ik heb veel gehad aan de cursus online solliciteren en presenteren. Ik gebruik de lessen nu als een naslagwerk; er staat veel nieuwe informatie in, goede tips
en alles wat je moet weten over solliciteren staat nu keurig op een rijtje.
Daarna heb ik ook nog een personal coaching’s gesprek aangevraagd bij Francina, daar kreeg ik veel tips, die toegespitst waren op mijn situatie. Aan dit
gesprek heb ik eigenlijk het meest aan gehad. Zij heeft me laten zien hoe ik mijn aanpak ( C.V., portfolio, en mijn persoonlijke presentatie) op een
gemakkelijke manier kan verbeteren. Solliciteren is nu leuk! Ook veel professioneler dan dat ik hiervoor deed. Het gesprek met Francina was een heel leuk gesprek!
Hanneke

Ik heb er zeker wel wat aan gehad en haal er dingen uit waar ik verder mee kan. De begeleiding vond ik prima. Ik heb veel aan de les gehad met vragen stellen voordat je aan je brief begint. Het gaat mij steeds beter af en heb ook iets gerichtere vragen nu. Vandaag echt een leuk gesprek gehad met een persoon over een vacature en het bedrijf. Ik ga er dan ook zeker op schrijven. Ik wil je via deze weg nog wel bedanken voor deze nieuwe opzet, alle ideeën, tips en trucs.
Sonja

Francina is betrokken, snel en uitgebreid met reageren via de facebookgroep. Dat heb ik als zeer positief ervaren. In ieder geval bedankt voor de lessen!
Kimberley

Ik heb de lessen als pittig ervaren, maar zeker nuttig. Pittig, omdat je erg goed na moet denken over jezelf en daarvoor is een goede focus nodig. Een opdracht waarbij je meer met beeldmateriaal werkt gaat mij persoonlijk iets makkelijker af. In de opdrachten is een afwisseling dus prettig.De lessen zijn naar mijn idee niet te lang. Ze zijn duidelijk met eigen onderwerpen en er is ook een duidelijke opbouw in het proces. De besloten Facebook pagina vond ik ook zeker een toegevoegde waarde. Met name voor de opdracht met het kernkwadrant geeft het je extra inzicht. De feedback die we kregen is altijd nuttig geweest en hebben we naar mijn idee ook nooit lang op moeten wachten. Bedankt voor alle opbouwende kritiek en de fijne samenwerking!
Femke

1. Ik vond de lessen best moeilijk, maar wel heel leerzaam.
2. De begeleiding vond ik goed.
3. Het is een goede leidraad geweest om jezelf te leren kennen, je kwaliteiten en valkuilen te leren zien en op de juiste manier te formuleren, aandacht te geven aan je CV, je presentatie en Social Media. Ik vond de cursus heel overzichtelijk, in een goede volgorde en op een luchtige, leuke en spontane manier gepresenteerd (complimentje voor jou en je team!) Kortom: Structuur en duidelijkheid in WIE ik ben WAT ik kan en HOE ik mij kan / moet presenteren.
Margreet

1- Wat vond je van de lessen?
Ik vond de lessen duidelijk en niet te moeilijk, het gaat tenslotte om jezelf. Het gaf mij echt een aanleiding om ergens over na te denken. De lessen die ik tot nu toe heb gedaan heb ik niet in een keer kunnen afronden, omdat ik er graag nog even een paar dagen mee rond liep om het te laten bezinken. De lessen waren duidelijk maar toch heel open, zodat je je eigen invulling kon geven. Ik vond vooral de vele voorbeelden fijn, zodat je een soort van houvast hebt om te beginnen. Persoonlijk heb ik de lessen nog niet af maar heb ze wel doorgelezen iedere week. Ik denk dat het aan je persoonlijke situatie ligt of je hier tijd voor kan en wil maken iedere week. Want de cursus vraagt wel wat tijd van je, maar daar kies je voor als je er aan begint.

2- Wat vond je van de begeleiding die Francina heeft gegeven in de FB groep?
De feedback was erg snel en duidelijk. Niet altijd even leuk om feedback te krijgen waarin er zo duidelijk wordt verteld wat je niet goed doet. Maar door de manier waarop het gebracht wordt zeker aanvaardbaar voor mij. Ik houd van duidelijkheid, dus ik vond het prettig en kon er wat mee. Ook het meelezen van feedback op andere is leerzaam.

3- Wat heb je concreet aan de lessen gehad?
Ik heb geleerd dat ik zeker veel zelfverzekerder mag zijn en mag/ moet laten zien waar mijn kwaliteiten liggen.

Het is een goede cursus om inzicht te krijgen wat een werkgever in deze tijd van je verwacht. Het kost wat tijd maar je leert van jezelf en van andere. Voor mij was het een verrijking, omdat de voorbeelden en het werk van andere mijn een zet in de goede richting geven. Ik ben zekerder bij het schrijven en heb een idee wat wel kan en wat niet. Oftewel geef alles en houdt je niet in, laat zien wie je bent (al valt er bij mij zeker nog heel veel te halen). Liz

Terug naar vorige pagina