Francina van den Berg

Commercieel Directeur van Fashion Solution.


In 1998 is zij het werving & selectie bureau Fashion Solution begonnen. In januari 2019 heeft zij Fashion Solution verkocht aan Peter de Kok. Francina houdt zich nu bezig met business coaching. Zij helpt en ondersteunt ondernemers in het opzetten van hun bedrijf en met het groeien van hun bedrijf.

Zij heeft verschillende workshops op het gebied van personal & business coaching gevolgd.

Wat vertelt Francina over zichzelf:
Vandaag de dag ben ik een succesvol zakenvrouw, die met veel plezier en enthousiasme professionals en ondernemers coacht naar een “next level” in hun carrière of bedrijf.
Ik ben “mega passie vol”, ben een doorzetter en heb energie voor een “kudde rennende paarden” die niet te stoppen zijn!

Ik voel me hier fijn bij en ben voor vele mensen een “inspirerende, enthousiaste, doorzetter” die door gaat tot dat ik mijn doel bereikt hebt.

Niet altijd was mijn leven “rozengeur en maneschijn”. Ook ik ken vele dalen en vele dieptes!
Ik leer daarvan en pas dat toe in mijn dagelijkse leven, om zo positief naar een volgende stap te gaan.

Mijn drive, focus en doelen is dan ook mega! Ik weet wat ik wil, waar mijn passie ligt en waardoor ik gedreven wordt.
Ook ik heb dat met coaches moeten uitvinden, vandaar dat ik vandaag de dag coachees naar hun droomdoelen begeleid en zij samen met mij gaan voor het
“ALLER LEUKSTE LEVEN MAAK JEZELF”.
Jij bent verantwoordelijk voor je eigen mindset, je eigen besluiten en daden. Ik coach daarbij jouw naar de volgende stap in je leven.

Waar komt mijn drive vandaan?
Dat is iets wat heel ver gaat….Ik was 11 jaar en het was 1 dag voordat ik jarig zou worden en 12 jaar zou worden.
Het was in de winter op 19 december. Ik weet nog hoe ik me voelde op dat moment die avond.
Machteloos, angstig en verdrietig!

We hadden het thuis niet breed, zeg maar gewoon er was geen geld voor niets. Ik had wel een kachel op mijn kamer, maar die stond niet aan. Die avond was het koud, maar toch lag ik in korte broek daar voor die kachel (want ik had het warm) met de deur dicht en lag na te denken.

Ik had een nare stiefvader die niet naar me omkeek of interesse in me had. Het was elke dag maar weer afwachten hoe hij thuis zou komen: dronken, heftig emotioneel en agressief.
Het was dan vluchten naar je kamer en je daar koest houden. Hij werkte niet en we leefden als gezin van een uitkering, maar het geld wat hij kreeg dronk hij op, in het café.

Maar op die avond dat ik voor de kachel lag besloot ik te kiezen. Ik wilde een ander leven, zo één als ,mijn vriendin (mijn voorbeeld).
Ik wilde ook een “Gelukkig, succesvol en een happy” leven. Ik wilde ook leuke dingen doen en ook wel eens een nieuwe broek, schoenen of jurk!

Ik zie het nu zo ook weer voor me: hoe meer ik er over nadacht in wat voor soort gezin ik leefde, hoe onaardig die stiefvader was, hoe oneerlijk de man was. Hoe gefrustreerd, arm en boos ik me voelde! Op die avond besloot ik: ik wil “niet meer! afhankelijk” zijn van mijn stiefvader.

En ik bedacht een list ;-), een manier, hoe ik dan zelf aan geld kon komen en een leuker leven kon krijgen.

De volgende dag ging ik bij alle buren langs in de straat die op een “portiek” woonde en vroeg hen of ik elke week voor 2,50 (gulden), het portiek kon schoonmaken.
En zo …begon ik eigenlijk met m’n eerste schoonmaakbedrijf. Ik deed jarenlang 5 tot 6 portieken per week! En hield er voor die leeftijd een mooi bedrag aan over.

Toen ik een jaar of 18 jaar was, ging ik naar de “MTS Mode en Kleding” in Den Haag. Ook toen zat ik weer nog steeds in de zelfde thuis situatie.
Er was geen geld en ik moest toch materialen kopen en dingen gaan maken, anders kon ik m’n school niet afmaken.
Ondertussen was ik het huis uit en mijn kamer stond vrij.

Ik vroeg mijn moeder of ik in mijn kamer naailessen mocht geven aan een groepje vrouwen.
Ik kocht 2 oude 2e hands naaimachines en zetten die in mijn oude kamer.

Ik kon zelf toen nog helemaal niet waanzinnig goed naaien en dat was best spannend.
Maar “you learn faster” als je zelf iets moet uitleggen aan anderen en zo werd ik snel een mega snelle en effectieve Coupeur.

Ook toen al hield ik het principe aan: “start before you are ready” en “go for it”!
Niets hield me tegen in wat ik wilde bereiken! Mijn 2e bedrijf was geboren.

Na de MTS Mode en Kleding had ik ondertussen jarenlang ervaring als coupeur en kon gaan werken. Alleen die droom paste niet meer bij mijn werkelijkheid. Ik had een nieuwe droom, ik wilde designer worden en de wereld over reizen! Alleen bedacht ik me dan moet ik wel naar de beste Fashion School die er in Nl is.

En die school was een Privé school: “Montainge” (nu bekend als AMFI).
Ik weet nog goed dat mijn omgeving zei, toen ik aangaf dat ik naar deze privé opleiding wilde: Je bent een kwartje en je zal nooit een gulden worden, dus laat het die school is alleen voor elite! En ja natuurlijk was het duur (byzar duur)! Het schoolgeld was toen rond de 10.000 gulden per jaar en dan die had ik niet!
Natuurlijk hadden mijn ouders dat ook niet. En toch wilde ik het!

Want ik had een droomde dat ik “Designer” was en de wereld over ging. Ik zag me zelf al zitten in het vliegtuig naar Florence, Londen en New York. Ik had nog nooit in een vliegtuig gezeten en laat staan ergens anders naar toe gereisd. Nee… dat was niet het geval, daar was nooit geld voor.

Mijn droom bleef en van de belemmeringen van anderen begreep ik niets. Ze hielden me tegen, ze vonden ook dat ik moest gaan werken!
Maar ik was ook “pissed off” over het feit dat mensen mij een als een “kwartje” zagen. En me niet eens een kans wilde geven, daar begreep ik helemaal niets van.

Ik was zo boos en ik had de energie van een “draak” en zou ze wel effe een poepie laten ruiken, dacht ik! En ….ik kon er toch voor werken? Had ik altijd toch al gedaan! Moest dan wel heel heel veel gaan werken maar ik zag mogelijkheden en greep ze aan.

Ik ging mijn droom achterna en ik in 1995 sloot ik succesvol mijn opleiding “Montainge” af! Daarnaast was ik van mijn lichting één van de weinige met een baan na het examen. Super trots was ik, op mezelf!

Als ik zo terug kijk, naar die tijd rond 1979, is in mij, toen al “de ondernemer” in mij geboren.
Ik leef vanuit oplossingen, flexibiliteit en ben positief ingesteld.

Mijn ervaring leert dat als je een zaadje plant en je die water geeft. Dat er iets groeien.
Alles wat je aandacht geeft groeit (positief als negatief)!

In 1998 plante ik het zaadje voor Fashion Solution, wat is gegroeid naar een mooie grote boom!
Fashion Solution is een succesvol recruitment bureau in de fashion en lifestyle en ik ben trots op, wat ik samen met mijn team heb neergezet. We werken met nationale- en internationale klanten als: Zalando, Just Brands, Score, ect, ect

Ook bij Fashion Solution is het niet altijd “rozegeur en maneschijn” geweest, zeker sinds 2008 niet, maar we leren van de hobbels en gaten in de weg. En het doet je dan soms ook besluiten een andere weg te kiezen en de oude paden niet meer te gebruiken. Zo kom je op nieuwe punten uit en ontstaan er nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

Maar mijn eigen droom blijft: Ik wil onafhankelijk zijn, succesvol en happy.
Ik ben zeer zeer dankbaar voor ik allemaal heb mogen zien en meemaken. Dankbaar voor negatieve ervaringen die ik heb omgezet in positieve daden!
En ook ik word steeds maar op de proef gesteld als het gaat om flexibiliteit, doorzettingsvermogen en positiviteit.

Sinds 2010 ben ik in nieuw vaarwater gekomen en heb ik verschillende coachopleidingen gedaan zo als: Stephan Covey (businesscoaching), De nieuwe coachopleiding, stresscoaching, hormoonfactorcoach en potentieelcoaching.

Mijn persoonlijke doel is om coachees (creatieve professionals en ondernemers) te begeleiden naar hun droomdoelen en hun inzicht te geven, hoe zij verder kunnen groeien. Voor die ondernemers heb ik het platform Master Your Business Moves opgezet. Daar biedt ik 1 op 1 coaching aan met mij, maar ook een community met een mastermind in een groep van 10 ondernemers.

Mijn ambitie is om me de aankomende jaren te focussen: om meer mensen in hun kracht te zetten, ze te “empoweren”, ze te inspireren en ze te enthousiasmeren!
Mensen leren hoe zij zelf hun “eigen geld” kunnen verdienen, succesvol en onafhankelijk te zijn en hun mooiste leven te gaan leven!

Want jij maakt zelf je mooiste leven en ik leid je door coaching op een ander pad, welke jij zelf nog niet gezien hebt of het bestaan nog niet van wist. Wat wil jij bereiken? Wie wil jij zijn? Hoe pak je dat aan?

Dat is voor mij de reden om prachtige offline- en online programma’s aan te gaan maken en aan jou aan te bieden, die ook jouw de mogelijkheid geven om ook jou mooiste leven te gaan leiden.
Wil je meer weten?

Bekijk dan nu mijn website: Master Your Business Moves

Follow my heart, be myself and loving every step of my life. Making it my most exciting challenge.

Wat zeggen coachees en klanten over Francina:
Ik neem maandelijks deel aan workshops om mijzelf en mijn onderneming te ontwikkelen. De ene is beter dan de ander, gemiddeld zijn ze ‘voldoende’. Je krijgt waarvoor je betaalt. Wat was ik fantastisch blij toen ik me tijdens de eerste 10 minuten van Francina’s workshop acquisitie realiseerde dat deze workshop wellicht boven verwachting zou uitpakken. Wat een energie! Francina is een ‘power vrouw’. Recht voor je raap. Ze weet bij iedereen feilloos de gevoelige plek te raken en hier een positieve draai aan te geven. Ze daagt je uit en heeft mij geïnspireerd en energie gegeven. Ik heb veel geleerd tijdens deze workshop over hoe nieuwe opdrachten te werven en mijn prijs te bepalen. Ik ben na afloop meteen, en met succes, aan de slag gegaan!Francina’s 1-op-1 coaching staat nu op mijn planning voor 2018! – Jennifer Lynn Colajezzi

Ik heb bij Francina – Fashion Solution deze workshop gevolgd om mijn eigen beeld van uurtarieven te toetsen aan de theorie van Fashion Solution. Ik heb hierop bevestiging gekregen, maar ik kreeg meer. Francina weet heel snel de belemmeringen te vinden die mij in de weg staan. Dit is niet per definitie gemakkelijk, maar het is wel noodzakelijk deze belemmeringen uit de weg te ruimen. Met name het profileren van jezelf als bedrijf en niet als individu en het focussen op je sterke punten, weet ze sterk over te brengen. Dank voor deze leerzame dag met een leuke groep mede ondernemers. Rob Ermens

Gedreven, enthousiast, ondernemend en zeer betrokken. Dat is hoe ik Francina kan samenvatten in mijn personal coaching traject die ik bij haar gevolgd heb. Coaching is haar tweede natuur, zij voelt haarfijn aan waar de behoefte en richting van de coaching nodig is.
Door haar personal coaching geeft zij inzicht in waar je nu staat en waar ik je je in de toekomst op kunt gaan focussen. Geeft bruikbare en op de praktijk gerichte tools die jezelf flink tot nadenken zet! ”
Dank voor je inzet Francina,
Elke Bonnee.

Ik heb Francina van den Berg leren kennen als een zeer bekwame vakvrouw.
Ze is professioneel met een uitstekende kennis van de markt.
Daarnaast enthousiast, sociaal en accuraat.
Is een meedenker en kan goed luisteren naar de wensen van de klant en daar de juiste invulling aan geven.
Bob Betting

Francina is een professional op hoog niveau. Ze gaat uitdagingen aan en durft knopen door te hakken. Ze is commercieel, creatief en zeer betrokken bij mens en produkt.
Francina en ik hebben aan half woord genoeg en dat werkt snel en efficiënt. Ze observeert en signaleert.
Betrouwbaarheid en vertrouwen staan bij Francina hoog in het vaandel.
Thecla Sengers

Francina is a very professional and dedicated person.
It is a pleasure to work with Francina!
Peter de Kok

I have been working with Francina for many years and it has been a pleasure!
Francina is one of the most driven and enthusiastic personality’s I have ever met.
She cares about her personnel and is a true inspirator with an eye for motivating people to get the best results.
She has a lot of experience in fashion, management & leadership.
Ilse Taal

Hoe zien andere mij in hun woorden:
wordcloud

Francina is bereikbaar via Francina@masteryourbusinessmoves.nl

Francina's vacatures

     

    Terug naar mijn andere collega's