Fashion Solution report | Atelier MariaLux, David Laport, Francisco van Benthum, Jef Montes & Jan Boelo | Fashion Week – Amsterdam

Tijdens de Fashion Week geeft onze Julisca Groenewoud voor Fashion Solution haar kijk en bevindingen van verschillende shows tijdens de Fashion Week – Amsterdam.

Hieronder zie je haar kijk en beleving op de verschillende shows;

We starten met de show van Atelier MariaLux;

De duistere Gashouder op het Westergasterrein, werd snel verlicht met de eerste modellen die in zwart geklede vrouwelijke outfits de catwalk trotseerde tijdens de show van Atelier MariaLux. Opvallend was meteen dat één tribune gevuld was met fashionable afwachtende kijkers en de andere tribune enkel gevuld was met een band minus de artiesten. Atelier MarialuxNadat de modellen hun ‘walk’ hadden gedaan voegde een enkele zich als artiest bij de band. Zo ontstond in no-time een vrouwelijke muzikale formatie. Volglorie stonden ze daar terwijl modellen langskwamen en camera’s onophoudelijk flitsten. Een enkeling die wellicht niet zo muzikaal was nam plaats op de eerste rij en genoten zo van de muzikale toevoeging onder het genot van een sigaret. Met name het rode mantelpakje met kort gesneden colbert sprong uit de collectie die verder bestond uit zwart, grijs, puntige hoofddeksels en een print tussendoor. Er hing een rock-vibe in de ruimte en de muziek was swingend. Tot slot werd de show afgesloten door de designer, Lilian Driessen, die net als bij een echt concert de volledige band voorstelde.

 

 

 

 

De show van David Laport

David Laport De jonge KABK afgestudeerde David Laport, toonde een collectie met sterk aanwezige kleuren gecombineerd met veel wit geplooide stoffen onder het genot van een passend klassiek nummer. De collectie was zomers, speels en hier en daar waren zelf slingers van nep bloemen te traceren die gedrapeerd waren over de modellen. Met name de look die bestond uit een van achter transparant korset en van voor een waaier van wit geplooide stof maakte de collectie. Eerder heeft Laport een collectie ontworpen over de ongemakken van de mode waarbij opwaaiende stoffen centraal stonden. Laport haakt hier weer op in. Ondanks dat enkele stuks wellicht niet ‘draagbaar’ zijn in het dagelijks bestaan, zijn ze geweldig voor het oog.

 

 

De show van Francisco van Benthum

Francisco van BenthumDe Gashouder was gevuld en een rode spot in het midden van de catwalk trok alle aandacht. Dit duurde niet lang voor de gehele zaal verduisterd werd. Plots ging het licht aan en de eerste mannen maakte hun weg naar de catwalk gehuld in sandalen met daarin witte sokken. Verstopt achter grote sjaals, denkend aan die van voetbalsupports. Gehuld in witte leren en lange overjassen struinde ze de catwalk over. De link tussen streetwear en zakelijk was goed zichtbaar door de mix van stropdassen en stoere outfits. De rode spot was een goede introductie naar wat ging komen in de show van Francisco van Benthum, de felrode kleur rood keerde terug, evenals grijs en wit. De collectie was een reflectie van een alleman, sportliefhebber, zakelijk en casual zo op z’n tijd.

 

 

De show van Jef Montes

Jef MontesDe show van Jef Montes begon, dat was duidelijk, op beide doeken verscheen een film van draaiende kaarsen. Vervolgens betrad het eerste model de catwalk met in beide handen een blauwe kaars gehuld in een wit gewaad. Wat toen gebeurde zag niemand aankomen. Ze kantelde de kaarsen en de blauwe (vermoedelijk) verf droop over haar witte outfit. Het publiek reageerde geschokt en kon niet geloven wat het zag. De show was begonnen, de looks bestonden veelal uit grote silhouetten, samengaand met een enkele grote schuine hoed waarachter het gezicht van het model af en toe verscheen. Vrouwelijk, elegant en riant.

 

 

De show van Jan Boelo

Jan BoeloNaar de show van Jan Boelo werd erg uitgekeken, vol spanning zat het publiek dan ook op de tribune toen een zwart-wit film vertoond werd op het doek. De film toonde een jongen en meisje die werden gefilmd en elkaar filmden. Het begon lieflijk en eindigde in ruzie, waarna het meisje een dramatische exit maakte in haar Smart, tevens de sponsor van de show. Met het einde van de short-film startte de show die gepaard ging met live muziek. De looks waren rauw, zwart en gevuld met veel bewerkt leer zoals bekend van Boelo. Opvallend waren de oogkappen gedragen door enkele mannen. De silhouetten waren veelal lang, lange jassen en vesten. Tot slot kwam het leger van mannelijk en vrouwelijk schoon nogmaals langs en nam Boelo op bescheiden wijze zijn applaus in ontvangst.

 

 

Tijdens de Fashion Week zal Julisca nog een aantal shows bezoeken, houd onze website, Facebook of andere social media in de gaten voor het laatste nieuws!

Kijk voor het uitgebreide foto report op onze Fashion Solution Facebook!

 

Terug naar de resultaten